Sla navigatie over

Freek Coopman

Freek Coopman

Mandaat
Politiek secretaris

Woonplaats
Oude Gentbaan

Leeftijd
43 jaar (1980)

 

Wie ben ik? 

Je kunt me omschrijven als ongedurig, rechtuit en geëngageerd. Het mag vooruit gaan. Maar ook luisterend en niet te beteuterd om mijn mening bij te stellen. Het grote gelijk bestaat dan ook niet. Ik hoop meestal een warme mens te zijn en zie de meeste mensen dan ook oprecht graag. ❤

Politiek ben ik overtuigd liberaal maar wel eentje met een paars randje. Vrijheid en vooruitgang door economische ontwikkeling. Maar wel in een sterke welvaartsstaat waar niemand achtergelaten wordt. 

Waarom doe ik aan politiek? Waarom engageer ik mij voor Aalst?

Aalst is een fantastische stad met enkele tekortkomingen. De stad moet groener, (verkeers)veiliger en netter. Daaraan werken roept bij sommige Aalstenaars toch enige weerstand op. Kijk maar naar de facebookcomments over het circulatieplan of de onbegrijpelijke liefde van sommigen voor de niet te versmaden Amylumgeur. Ik zet mij dan ook graag in voor minder zuur en meer verdraagzaamheid in Aalst. Met de juiste ingesteldheid maken we op basis van ambitie en durf van Aalst de city der cities.

Hoe zie ik Aalst in 2030?

Het is zomer 2030. Aalst heeft een bruisend centrum waar shoppers loos kunnen gaan en waar geklonken wordt op de volle terrassen. De binnenstad is uitgebreid met een autoluwe Houtmarkt en een groen Esplanadeplein. De eerste kranen staan klaar om het Eiland Chipka om te bouwen tot een plek waar het fijn is om te wonen, te werken en te ontspannen in de natuur. Vissers zitten aan de oevers van de Dender en kinderen zwemmen in een afgebakend stuk open water. Andere jongeren basketten of skaten op sportpleintjes in de wijken of genieten van het groen in één van de vele stadsparkjes. Geef toe, daar wil jij toch ook wonen? 😍

Wat is mijn favoriete plek in Aalst?

Met een hoofd dat nooit stilstaat, trek ik mij al eens graag terug in het Osbroek. Ik kom er tot rust. Alleen of met mijn gezin. Natuur middenin de stad maakt niet alleen iedereen gelukkig maar helpt ook om van Aalst een klimaatrobuuste stad te maken. Met bijkomende wijkparkjes en een duurzame toekomst voor het Eiland Chipka maken we van Aalst de groene parel van het Denderland.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder