Sla navigatie over

Lindsay Temmerman

Lindsay Temmerman

Mandaat
Ondervoorzitter

Woonplaats
Erembodegem

Mandaat
Ondervoorzitter Open Vld Aalst - Ondervoorzitter RvB CC De Werf

 

Wie ben ik?

Ik ben 100% rechttoe, rechtaan. Geëngageerd en gestructureerd. Ik ga recht op mijn doel af, doordacht en al plannend, weliswaar. Ik probeer altijd van de gedachte: “wat hebben we nodig?” te vertrekken. Ik ga stelselmatig op zoek naar oplossingen, zonder te slabakken. Dat doe ik op persoonlijk vlak, maar zeker ook op professioneel vlak. Als HR-partner leer je met mensen omgaan, dat pas ik ook toe in mijn persoonlijke leven. Daar ben ik mijn job heel dankbaar voor, heeft me al veel bijgeleerd, waardoor ik ook als persoon ben gegroeid.

Als échte Erembodegemenaar probeer ik een lans te breken voor onze gemeente. Ik woon er sinds ik in het derde leerjaar zat, ik was toen een jaar of zeven-acht. Nu woon ik er met mijn man en dochter van 16 jaar.

Waarom doe ik aan politiek? Waarom engageer ik mij voor Aalst?

Ik wil niets liever dan leven in een aangename, bruisende stad waar iedereen zich thuis voelt en daar wil ik mij ten volle voor inzetten. Politiek was in mijn omgeving eigenlijk nooit ver weg. Mijn grootvader was een geëngageerde, overtuigde liberaal. Iedere keer ik er op bezoek kwam, zat er wel iemand die iets met politiek te maken had. Uiteindelijk heeft ‘de politiek’ een generatie overgeslagen, maar toen het stadsbestuur met het Masterplan Erembodegem een rondvraag deed bij burgers voelde ik het kriebelen. Ik heb dan echt op de old school manier een strookje ingevuld om me verkiesbaar op de liberale lijst te stellen. Dat ging allemaal heel snel en nét dat is misschien ook typerend voor mij. Ik durf soms snel springen, zonder te weten wat er zich onder mij bevindt. Nadien denk je dan: is dit eigenlijk echt iets voor mij? Ben ik niet overhaast te werk gegaan? Gelukkig kan ik nu volmondig zeggen: ja, dit is écht iets voor mij en nee, ik ben niet overhaast te werk gegaan!

Wat zijn de grootste uitdagingen voor Aalst in de komende 5 jaar?

  • Netheid

Ondanks alle inspanningen die geleverd worden vanuit de stadsdiensten, kampen we in Aalst met enorm veel sluikstort. Wie een aangename stad wil, moet ook een nette stad willen. Er moet echt een mentaliteitsverandering komen. In andere landen spreken mensen je aan wanneer je iets op de grond laat vallen, bij ons is dat minder het geval. Ik vraag mij of sluikstorters niet genoeg geïnformeerd zijn of er eerder financiële incentives spelen? Wat is het verschil in aankoopprijs tussen een blauwe zak en een zak van pakweg Delhaize, waarin je zoveel sluikstort ziet terugkomen? Het moeilijke is dat er geen panklare oplossing voor bestaat. Daarom is het voor mij één van de grootste uitdagingen voor Aalst in de toekomst.

  • Kindvriendelijke en groene pleintjes

Mensen hebben een rustpunt in het centrum van de stad nodig. Zo’n plaatsen verluchten de stad en brengen een karrenvracht aan positieve effecten met zich mee. We moeten oog hebben om hier ook zoveel mogelijk groen aan te koppelen. Niemand wil in een betonnen jungle vertoeven. De Tuin van Gaston is zo’n project dat we absoluut moeten valoriseren. Dat trek je dan door naar de deelgemeenten. Ook ben ik fan om inclusieve skatemogelijkheden te bekijken bij het aanleggen van nieuwe starten en pleinen.

  • Aandacht voor de jeugd (workshops, urban culture)

In Aalst wordt er verschrikkelijk veel voor kinderen georganiseerd, op echt topniveau. Wanneer je echter net wat ouder bent, val je vaak uit de boot. Je bent geen echt kind meer en tegelijkertijd ook nog geen echte (jong)volwassene. Daar bevindt zich enorm veel ruimte. We hebben zoveel vervallen, lege muren in Aalst. Laat die jonge gasten zich daar eens creatief op uitwerken, bijvoorbeeld. Geen obscene figuren of lelijke woorden natuurlijk, maar de stad kan daar naar mijn mening perfect als facilitator optreden. Trigger dat. De jeugd heeft daar zin in.

Wat is mijn grootste droom voor de stad?

Dat mensen spontaan, los van carnaval, naar Aalst op citytrip komen. Ik werk in Brussel, toch gaan wij daar met ons gezin ook van in het weekend naar toe. Ik wil dat Aalst zich daaraan kan spiegelen. Ik wil mensen van Hasselt, Veurne, Leuven of Namen naar hier krijgen! En niet enkel omdat we een prachtige carnaval hebben. 

Wat is mijn favoriete plek in Aalst?

Een terrasje! Meestal ga ik naar eentje op het Vredeplein. Maar tegen een terrasje eender waar in de stad zeg ik geen nee. Soms moet je ook wel hé, op zonnige dagen kunnen ze namelijk snel vol stromen. Maar ik vind dat geen probleem, zo hebben we onze 10.000 dagelijkse stappen ook weer gehad. Op een nipte tweede plaats, maar dat mocht ik van mijn man niet zeggen, staan de vele toffe winkeltjes in Aalst. Ik shop er (soms iets té) graag.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder