Sla navigatie over

Philippe Kiekens

Philippe Kiekens

Mandaat
Gemeenteraadslid (sinds 2001)

Woonplaats
Aalst-Centrum

Achtergrond
Zelfstandig ondernemer

 

 Wie ben ik? 

Mensen zouden mij kunnen omschrijven als joviaal. Een echte Aalstenaar in hart en nieren. Steeds luisterend naar eenieder,  zonder enkel te zeggen wat de mensen willen  horen. Ik ben erg actief in het verenigingsleven, sportief, sociaal voelend, geëngageerd en voornamelijk initiatief-nemend. Ik blijf echt niet bij de pakken zitten. In dat opzicht ben ik een echte liberaal. Voor alles bestaat er een oplossing. Die oplossing is daarom niet altijd even makkelijk te vinden, toch is ze er steeds. Daarnaast ben ik vader van drie (niet zo kleine) kinderen. Op professioneel vlak ben ik ondernemend. Ik besef dat niets voor altijd is. Wat trouwens niet verkeerd is, soms moet je durven kiezen voor verandering. En wie kiest, zal ook af en toe een fout maken. Dat is normaal. Als echte vooruitgangsoptimist kan ik echter niet negatief zijn,  dit zonder realiteitszin te verliezen weliswaar. We moeten problemen aanpakken, in plaats van erover te blijven discussiëren. Dat is verloren energie, die we echt in andere zaken kunnen steken. Er is al zo weinig tijd.

Waarom doe ik aan politiek? Waarom engageer ik mij voor Aalst?

Hoe apart dat misschien kan klinken, ik verwacht niets van politiek. Ik ben een idealist, anderen helpen staat voorop. Ik ben ook nooit de politiek ingestapt om door te groeien. Het is een enorme interesse die is uitgegroeid naar een mandaat om mijn stad nog  mooier te maken. Ik tracht ernaar te streven om steeds een mix van de juiste personen samen aan tafel te krijgen. Daar durf ik het voortouw in nemen. 

Wat betekent Aalst voor mij?

Aalst is de stad waar ik mijn handen voor in het vuur steek. De stad waar ik voor opkom en verdedig. Ik leef er de volle honderd procent, ik woon er, ik werk er. Het is mijn habitat met als exponent de Molenstraat. En dat al 58 jaar lang. 

Wat is mijn favoriete plek in Aalst? 

Als mij die vraag enkele jaren geleden was gesteld, had ik altijd 't deurgat van mijn winkel geantwoord. Die is er helaas niet meer. Daarom kies ik voor het plekje rechtover onze Bed & Breakfast in de Molenstraat (B&B George en Madeleine, nvdr.). Daar bevindt zich een soort bankje, met wat vers geplant groen. Ik kom er tot rust, kan er een sigaret roken en een babbeltje met de passanten slaan. Ik zie er iedereen passeren, daar zie ik hoe de stad samengesteld is. De Molenstraat is en blijft zowel een invals- als uitvalsweg naar het centrum van de stad. 

Wat is mijn grootste droom voor de stad? 

Een jachthaven aan de Sint-Anna brug, het laten bloeien van watertoerisme aan de oevers van de Dender. Dat is, mits de juiste medewerking, eigenlijk perfect haalbaar. Een mooi geïntegreerde jachthaven zou een echte troef voor Aalst zijn. Kijk maar eens naar Hasselt of Oudenaarde, dat werkt daar. Ook de komst van de nieuwe sluis en de grote bevaarbaarheid van de Dender brengen enorme mogelijkheden met zich mee. In feite liggen er in die hele zone veel opwaarderingsmogelijkheden voor de stad. Ik hoop het ooit te mogen verwezenlijken. Afsluiten doe ik graag op dezelfde manier waarmee ik jarenlang mijn brieven en e-mails ondertekende:  'Strijder voor de vrijheid en de vooruitgang, Philippe Kiekens'. 

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder