Sla navigatie over

Tine Mertens

Tine Mertens

Mandaat
Voorzitter Open Vld Aalst

Woonplaats
Aalst-Centrum

Achtergrond
Zelfstandig ondernemer

 

Wie ben ik? 

Ik ben een ondernemer met een creatieve geest. Neem daar mijn passie voor erfgoed bij en dan heb je een kleine samenvatting van wie Tine Mertens is. Ik woon samen met mijn gezin in het centrum van Aalst en sta altijd open voor een goed gesprek, liefst met een koffie in de hand. Ook een stukje chocolade mag dan niet ontbreken!

Waarom doe ik aan politiek? Waarom engageer ik mij voor Aalst?

Ik hou eigenlijk niet zo van de uitdrukking “aan politiek doen”. Ik zie mezelf als een geëngageerde burger die graag actief en concreet meewerkt aan de groei van onze stad. Een stad waar het altijd maar beter samenleven is. Ik zie mijn maatschappelijk engagement, wat sommigen politiek zouden noemen, eerder als een dankbaar eerbetoon aan al de generaties voor ons. Generaties die gebouwd én gestreden hebben voor onze vrijheid en democratische waarden.

Wat betekent Aalst voor mij?

Aalst is de stad waar ik nu al bijna 25 jaar woon. Waar ik me al even lang thuis voel. Aalst is een stad vol humor en je m’en foutisme. Daar hou ik wel van. In feite is Aalst als een ruwe bolster. Hard vanbuiten maar enorm zacht vanbinnen.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor Aalst in de komende 5 jaar? 

De grootste uitdaging  voor de komende jaren zit vervat in de vraag hoe wij als centrumstad omgaan met migratie en de grootstedelijke problematiek. Hoe kan Aalst een thuishaven zijn én blijven? Ook voor wie nieuw aan boord is. Verder dienen we volop in te zetten op de leefbaarheid van de stad. Dit moeten we doen aan de hand van betaalbare woningen, het voorzien van voldoende onderwijsplekken, de verkeersveiligheid verhogen en er voor zorgen dat woonwijken omgeven zijn door groene, rustige parkjes die tevens proper en net blijven.

Wat is mijn favoriete plek in Aalst? 

Aalst heeft een aantal lekkere koffiebars, daar vind je me vaak. Verder ga ik graag sporten in ons mooie park.

Wat is mijn grootste droom voor de stad?

De huidige lelijkheid van het eiland Chipka is slechts een vage herinnering… Chipka is een heerlijke plek aan het water geworden waar mensen wonen, werken en ontspannen.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder