Sla navigatie over

Willem Raes

Willem Raes

Mandaat
Communicatie

Woonplaats
Aalst

Leeftijd
24 jaar (1999)

 

Wie ben ik? 

Ik denk dat je mij best omschrijft als een jonge, gedreven kerel. Afgelopen jaar rondde ik mijn studies Communicatiewetenschappen aan de UGent af en startte ik aan mijn eerste werkervaring. Al had ik eigenlijk al een bedrijfje tijdens mijn studententijd. In 2021 richtte ik samen met mede-sneakerliefhebber Jules Camping Kicks op. Twee pop-ups in het centrum van Aalst en talloze evenementen later kijk ik daar best fier op terug.

Naast sneakers heb ik een grote interesse in voetbal, communicatie, media en digitalisering. Geboren met een smartphone in de hand ben ik steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken en meningen om mijn geest te verrijken. Daarom ook de belangstelling voor (lokale) politiek. Ik wel mee aan tafel zitten, dromen en realiseren.

Waarom doe ik aan politiek? Waarom engageer ik mij voor Aalst?

Ik engageer mij voor de lokale liberale afdeling maar ik heb (nog) niet het gevoel dat ik echt aan politiek doe. Begrijp mij niet verkeerd, die term hoeft ook niet per se voor mij. Het liberale gedachtegoed kreeg ik met de paplepel ingegoten. Mijn grootmoeder vertelde verhalen bij de vleet over haar schoonvader (mijn overgrootvader) Hippoliet Raes. Hippoliet aasde op het burgemeesterschap in Lede en voerde een naar mijn mening geweldige campagne. Hij huurde een ezel en trok ermee door de straten van Lede. De ezel droeg een plankje rond zijn nek met volgende boodschap “Alleen ik stem niet op Hippoliet Raes”. Het moet gewerkt hebben, want hij werd burgemeester in 1964 tot zijn overlijden in 1975. Verhalen als deze wekten mijn interesse en ik ging meer en meer opzoeken over politiek. Waarom engageren voor je gemeente/stad en waarom het liberalisme als gedachtengoed? Al snel bleek dat ook ik de meeste raakvlakken met het liberale gedachtengoed had in vergelijking met andere stromingen. Na een vrijwillige stage op het kabinet van minister Bart Somers wist ik het zeker. Ik wil ook mijn steentje bijdragen aan een betere maatschappij!

Wat zijn de grootste uitdagingen voor Aalst in de komende 5 jaar?

Elke dag zie ik hoe de verdraagzaamheid van de mens een nieuwe deuk krijgt. Dat gebeurt in het echte leven, maar naar mijn gevoel voornamelijk online. Aalstenaars zijn rad van tong en recht voor de raap. Daar zijn we terecht trots op. Lang leve de vrije meningsuiting. Maar heel wat mensen verglijden naar scheldpartijen en beledigingen. Het hebben van frustraties is normaal, die op een onbeschofte wijze uiten op Facebook is dat niet. Ik zal er steeds voor strijden om op een respectvolle manier in discussie te gaan. Helaas gebeurt dat vandaag de dag steeds minder en minder…

Facebookreacties nemen vaak een loopje met de waarheid. Zo wordt het circulatieplan als stokpaardje voor alle mogelijke problemen in Aalst opgevoerd. De realiteit leert ons het tegenovergestelde. De invoering ervan heeft ook heel wat positieve effecten op onze stad. Jammer genoeg blijven die soms wat onderbelicht.

Wat is mijn favoriete plek in Aalst? 

Ik hou enorm van natuurwijn en small plates-zaken. Toen Wally in de Peperstraat haar deuren opende, kon mijn geluk niet op. Leuke laidback vibes, lekkere zuurdesempizza en zalige natuurwijn. Wat wil een mens nog meer? Een echte opwaardering in een steeds leuker wordend centrum.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder