Sla navigatie over

Atheneum krijgt tijdelijke fietsenstalling op Werfplein

Stad Aalst organiseert een tijdelijke fietsenstalling aan het Werfplein voor de leerlingen van het GO Atheneum.

Het Atheneum aan de Graanmarkt verbouwt haar site. Dat brengt met zich mee dat de leerlingen voor de duur van de bouwwerkzaamheden hun fietsen elders dienen te parkeren. De fietsenstallingen aan Utopia en de Graanmarkt raakten hierdoor snel verzadigd en het kan niet de bedoeling zijn dat fietsenstallingen op het openbaar domein hierdoor permanent onbruikbaar blijven.

De directie van het Atheneum liet het Aalsterse stadsbestuur weten op haar eigen site geen oplossing te kunnen voorzien en vroeg daarom hulp. Schepen van Mobiliteit Jean Jacques De Gucht (Open Vld): “Uiteraard zijn ouders dan ook bezorgd dat zo’n fiets op een veilige plaats kan staan. Om een antwoord te bieden op de vergrote vraag naar fietsparking en in het kader van acties rond schoolmobiliteit, zochten we naar een oplossing. Die is er nu:  we richtten een nieuwe, tijdelijke, fietsenstalling op aan het Werfplein. Daar is er plaats voor 78 fietsen.”

De werken aan de school zijn voorzien om twee jaren te duren. Zolang zullen de leerlingen van de tijdelijke, afgesloten fietsenstalling gebruik kunnen maken.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder