Sla navigatie over

Infodag "Wat na het secundair onderwijs" in Utopia

Aalst is een echte scholenstad met heel wat mogelijkheden na het secundair onderwijs.
Welke mogelijkheden dat precies zijn kon je op 21 november in Utopia ontdekken. Het dagprogramma, tussen 9:00 en 16:00 was voorbehouden voor scholen die langskwamen met hun klassen, daarna (tot 20:00) was iedereen welkom! Er vonden verschillende workshops en infosessies plaats. Verder kon je er ook een praatje maken met studenten, docenten en andere ervaringsdeskundigen.
 

 

De leerlingen konden kiezen uit enkele workshops:

  1. Algemene infosessie 'Wegwijs in het hoger onderwijs?': Om een goede studiekeuze te maken, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de werking van het hoger onderwijs. Vanuit hun ervaring brengen de medewerkers van de hogescholen je op de hoogte van alles rond leerkrediet, studiepunten, verschillen in graduaat, bachelor, master, kosten, ... Na deze infosessie start je goed geïnformeerd aan het hoger onderwijs.
  2. Interactieve inspiratiesessies, door medewerkers van HOGENT en Odisee Hogeschool:
    • Eerste hulp bij studiekeuze: hoe maak je een goede studiekeuze? Kiezen is niet gemakkelijk, maar het zelf maken van een goede studiekeuze is wel de eerste stap naar succes in het hoger onderwijs. In deze interactieve workshop reiken we concrete tools aan je weg te vinden in het labyrint van keuzes.
    • Faalangst, uitstelgedrag en grote pakken studeren: Stress om de stap naar het hoger onderwijs te zetten? Geen zorgen! In deze sessie krijg je tips en tricks om het studeren van grotere hoeveelheden leerstof goed aan te pakken. 
    • Leren en leven aan een hogeschool: studenten getuigen. Kom van de studenten zelf te weten hoe zij het leven en leren aan een hogeschool ervaren

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder